Het is geen makkelijke tijd geweest voor negenvoudig Grammywinnares Sheryl Crow. Haar vorige album Wildflower kreeg koele recensies, haar relatie met wielrenner Lance Armstrong liep stuk en er werd borstkanker bij haar geconstateerd. Toen ze daarvan hersteld was, adopteerde ze een kind en zette ze zich in voor de heropbouw van New Orleans na hurricane Katrina. En nu, drie jaar na haar vorige album, is ze terug met Detours.


De sound van Detours doet denken aan die van haar debuutalbum Tuesday Night Music Club en dat is ook niet zo gek want op deze plaat hervat ze de samenwerking met producer Bill Bottrell. Het album begint sterk met God Bless This Mess, een plaat vol politieke statements. Daarna stort het album in en komen er een aantal platen voorbij die weinig indruk maken. De tweede helft van het album klinkt weer prima. Motivation is All I Wanna Do a la 2008, Lullaby For Wyatt is een kwetsbare ballad die ze schreef voor haar adoptiezoon en het hartverscheurende Drunk With the Thought Of You is een van de hoogtepunten van het album.

Het minpunt van Detours is dat er geen logische overgang is tussen de nummers. De samenhang ontbreekt en Crow springt van de hak op de tak. Als je daar doorheen kan luisteren is Detours een prima album.