Afdrukken
Hits: 2947

Betoverende minuten

18 aug

Elvis Perkins: Ash Wednesday (Xl/V2)
Niet te verslaan, de liedjes van de pure singer/songwriter. Liedjes die beginnen met wat akoestische gitaar, de eerste ingetogen poëtische regels. Regels die een vloeiende, bijna hypnotiserende stroom worden.

En dan komt, rustig maar beslist, zo'n lekker vette bas erbij. Even later volgen vanzelfsprekend de droge drums. Terwijl die mooie versregels blijven stromen groeit de spanning; hoe werkt hij het af? Met viool, trompetten en kinderstemmen!

Betoverend, die eerste 6.19 minuten 'Ash Wednesday'. Even overweldigend als het begin van Bright Eyes 'I'm wide awake'. De weemoedige herfstsfeer laat zich daarna zelfs door een incidenteel opgewekt moment niet meer verdrijven, muzikaal blijven de verrassingen komen.

De stijl van Thom Yorke, soms het raffinement van Rufus Wainwright, 't zit er allemaal in op dit debuut van Elvis Perkins (op You Tube treffend beschreven als liefdesbaby van Harry Potter en John Lennon).

Over stof voor zijn liedjes heeft deze Elvis ook al geen klagen. Wat wil je, als zoon van acteur Anthony Perkins (Psycho) en actrice/fotografe Berry Berenson. De eerste was aids-slachtoffer en Berry (aan wie dit debuut is opgedragen) zat in het eerste vliegtuig dat zich in de Twin Towers boorde.  Kopen dus deze cd en durf te luisteren. nhd