Afdrukken
Hits: 3127

Sprankelende charme

11 aug 2007

The Thrills: Teenager (Virgin/Emi)
Hun eerste twee albums werden bejubeld als ontwapenende pop. Niet alleen door critici, want er werden er liefst zo'n miljoen stuks van verkocht. En toen verscheen er drie jaar lang niets nieuws van The Thrills.

Een writersblock? Nee, het vijftal uit Dublin toerde de afgelopen vier jaar vrijwel non-stop en zat dus allesbehalve stil. Maar na zo'n lange periode zou de derde cd wel eens heel anders kunnen klinken.

Dat valt wel mee. De muziek is nu eens niet opgenomen in Los Angeles, maar in Canada. De groeiliedjes zijn minder zomers en hebben kleine invloeden uit de Americana, niet in de laatste plaats door het gebruik van banjo en mandoline. Onveranderd goed zijn de prettige melodieën en de smachtende stem van Conor Deasy.

The Thrills klinken op 'Teenager', dat in het teken staat van het verliezen van de onschuld, als een compacte popversie van The Waterboys. De trefwoorden zijn: charmant, sympathiek, sprankelend en tijdloos. Het enige bezwaar is dat er vrijwel voortdurend dezelfde arrangementen worden gehanteerd, waardoor het totaal wat eenvormig wordt. Trouwens een wereld cd hoesje. nhd