Afdrukken
Hits: 1891

Adams zonder wilde haren

Gepubliceerd op 13 juli 2007,

Ryan Adams: Easy tiger (Lost Highway/Universal)
Aan verrassingen nooit gebrek rond Ryan Adams. Uitzonderlijk goede en slechte concerten. Drie albums binnen één jaar. Of een volgepakte cd. Of eens een keiharde plaat, die zowat alle fans shockeert.

De verrassing van ’Easy Tiger’ is hooguit het ontbreken ervan. De voormalige ’wonderboy’ van de alt country heeft met zijn band The Cardinals een luisterplaat voor groot publiek gemaakt. Compact, recht op het doel af; dertien liedjes in 38 minuten.

Het merendeel sober en strak, soms rockend (’Halloweenhead’) en altijd met een countrygevoel dichtbij. Maar ook, afgezien van de sterke openingstrack ’Goodnight Rose’en hoogtepunt ’Two hearts’, minder pakkend dan hij eerder liet horen.

Tekstueel is het in z’n eenvoud wel allemaal ijzersterk. Adams legt andermaal zijn turbulente leven onder de loep en verwondert zich. Ditmaal lijkt zijn conclusie als dertiger de wildste haren kwijt te zijn.

Hij heeft het advies van een vriendin (,,Easy Tiger’’) kennelijk ter harte genomen. Voor hoe lang zal volgende keer wel blijken.  Toch niet het nivo van Gold  in mijn ogen zijn meesterwerk. In interview in OOR geeft Adams aan dat hij liefst naar heavy metal en hard rock concerten gaat. Daar is met deze cd weinig van te merken.