DANNY BRYANT'S RED EYE BAND LIVE

9 juli 2007

 Als je als artiest bij een klein label begint, dan heeft dat als voordeel dat je vaak heel veel vrijheid krijgt, immers: die kleine maatschappijen zijn vaak het eigendom van liefhebbers. Een ander probleem is de distributie. Je albums zijn lastig te verkrijgen en komen vaak al helemaal niet bij de media terecht. Dat is een beetje de geschiedenis van de Engelse gitaarbeul Danny Bryant. Zijn eerste albums verschijnen op het Label Blues Matters, een label dat in grote delen van Europa alleen via het Internet te verkrijgen is.

Voor de cd; “Live� werd een deal gesloten met Rounder Europe en ineens lijkt deze 26 jarige Engelsman een soort van: “best kept secret� De stijl van Bryant is vrij simpel: ‘erop en erover’ dat is het credo. Bluesrock met een enorme dosis passie. Hij beweegt zich op het terrein van mensen als Walter Trout, Joe Bonamassa en Kenny Wayne Shepherd om er maar eens een paar te noemen. De eerstgenoemde Trout, is als een soort muzikale peetvader voor Bryant op een eerder verschenen album (days like this) was hij als gast te horen.

Bryant verkeerd momenteel aan de kop van een hele nieuwe generatie Britse Blues vertolkers, Aynsley Lister, Ian Parker, Matt Schofield en Ian Siegal. Op de CD Live laveert Bryant behendig tussen: overkill en we want more. Kippenvel op je ziel trekkende Blues Ballads en dampende Bluesrock wisselen elkaar op tijd af. Bryant kan met zijn gitaar vrij zwemmen dankzij een prima ritme tandem: Vader Ken Bryant, Bas en Trevor Barr, Slagwerk zetten een basis waar elke gitarist van droomt. Op ‘Live’ vlecht Bryant een aantal klassiekers ( Sweet little angel, BB King, Bring your fine self home, Johnny Copeland, Girl from the north country, Bob Dylan) met eigen nummers aan elkaar. Bryant reist momenteel door Europa de grotere festivals af en ‘Live’ is als het ware een uitnodiging om de dit fenomeen in inderdaad ooit eens in levenden lijve te gaan bekijken.

acr