Afdrukken
Hits: 3840
STEWART COPELAND geeft volgende maand een inkijkje in het leven als drummer van The Police. Op 28 maart verschijnt van zijn hand namelijk de DVD Everyone Stares: The Police Inside Out.


Copeland begon zijn filmactiviteiten in 1980, toen The Police net haar derde album Zenyatta Mondatta had afgeleverd en op weg was naar een absolute supersterstatus. Een paar jaar later klapte de band uit elkaar, waarna Copeland zijn brood verdiende met het schrijven van filmmuziek.

Dat het zo lang geduurd heeft voor hij met zijn eigen Super 8 opnamen naar buiten trad, heeft naar eigen zeggen een technische oorzaak. ‘Toen ik de film van Super 8 over wilde zetten naar video, leverde dat een veel te belabberde beeldkwaliteit op. Met de huidige stand van de techniek is het mogelijk om films zonder enig verlies in een computer te importeren en hem daarin verder te bewerken. Misschien had dat tien jaar geleden ook al wel gekund, maar toen had je een kasteel nodig om de computer te herbergen. Bovendien weet ik nu, door mijn soundtrackervaring, veel beter wanneer je moet knippen en wanneer je de film juist vaart mee moet geven.’